MENARINI grupa

Vodeća italijanska farmaceutska kompanija

MENARINI grupa, sa sedištem u Firenci, vodeća je italijanska farmaceutska kompanija. Radi u više od 130 zemalja širom sveta. Sa svojom istorijom dugom više od 125 godina Grupa garantuje međunarodno priznati kvalitet.

Sve ukupno više od 17.000 zaposlenih MENARINI grupe se svakodnevno trudi da ponudi inovativna zdravstvena rešenja i poboljša život ljudi. Godišnji promet Grupe u celom svetu je 3,6 milijardi evra.

> 17.000 zaposlenih

> 130 zemalja

3,6 milijardi EUR prodaja

Finansijski rezultati svedoče o efikasnoj strategiji zasnovanoj na istraživanju, inovacijama i internacionalizaciji, kao i o sposobnosti da se podjednako prepoznaju i zadovolje zahevi lekara i pacijenata.

Jedna od glavnih prednosti filozofije MENARINI grupe je njena saradnja s međunarodnim partnerima. Cilj je razvijanje sinergija koje vode ka inovativnim rešenjima, farmaceutskim proizvodima i uslugama u sektoru zdravstva.

U MENARINI grupi, visok nivo kvaliteta čini osnovu zajedničke korporativne strategije. Sve korporativne strukture su uključene u različite nivoe procesa proizvodnje lekova: efikasan sistem koji je stvorio jedinstvenu radnu referencu za obezbeđivanje kvaliteta u svakoj fazi, od istraživanja do proizvodnje, od prodaje do pružanja naučnih informacija. Sve ovo radimo s jednim ciljem: izvrsnost.

Širom sveta Grupa vodi sedam istraživačkih centara i 16 proizvodnih lokacija, koja godišnje proizvode više od 585 miliona jedinica lekova.

Rast Grupe je ostao konstantan u pogledu prometa i radne snage, i rezultat je korporativne strategije zasnovane na istraživanju i razvoju i internacionalizaciji. Ovakav način razmišljanja takođe pruža koristi kompaniji BERLIN-CHEMIE koja dosledno i uspešno prenosi ovu strategiju u budučnost u svoje područje odgovornosti.

Dodatne teme